Китайските кулинари ви съветват
Правила за използването на тенджерата под налягане
В Печката
Необходимо време за варене
Приблизително необходимо време за варене на някои продукти. Дадената информация се отнася за 1 кг. от съответния продукт.
Продукти | Време |
Агнешко месо | 2.30 ч. |
Говежди крака | 7.00 ч. |
Говеждо месо | 3.30 ч. |
Зеле | 1.00 ч. |
Картофи | 40 мин. |
Кокошка | 2.30 ч. |
Коприва | 40 мин. |
Лапад | 40 мин. |
Макарони | 20-25 мин. |
Пиле | 45 мин. |
Пуйка | 2.30 ч. |
Риба | 20 мин. |
Спанак | 40 мин. |
Телешки мозък | 2.15 ч. |
Телешки крака | 3.00 ч. |
Телешко месо | 1.15 ч. |
Цвекло | 2.00 ч. |
Шкембе | 3-4 ч. |
Яйце рохко | 4 мин. |
Яйце средно рохко | 5 мин. |
Яйце твърдо | 7 мин |
Необходимо време за печене
Приблизително необходимо време за печене на фурна на някои продукти. Дадената информация се отнася за 1 кг. от съответния продукт.
Продукти | Време |
Агнешко месо | 40 мин. |
Баница | 35 мин. |
Бисквити | 30 мин. |
Говеждо месо | 2.00 ч. |
Кекс | 40 мин. |
Кокошка | 2.00 ч. |
Пандишпани | 30 мин. |
Патица | 2.00 ч. |
Пиле | 45 мин. |
Пуйка | 2.30 ч. |
Свинско месо | 1.00 ч. |
Телешко месо | 1.30 ч. |
Тесто леко | 30 мин. |
Тесто маслено | 40 мин. |
Печене на скара
Почти всички аламинутни ястия на скара се пекат по 15-20 мин. Изключение прави пилето, което се пече 30-45 мин.
Необходимо време за пържене
Приблизително необходимо време за пържене в тиган на някои продукти. Дадената информация се отнася за една порция.
Продукти | Време |
Бифтек | 10 мин. |
Бухти | 5 мин. |
Картофи | 10-15 мин. |
Котлети | 15 мин. |
Кюфтета от кайма | 8-10 мин |
Кюфтета от зеленчуци | 10-15 мин |
Мекици | 5 мин. |
Омлети | 5 мин. |
Палачинки | 3-5 мин. |
Понички | 5 мин. |
Риба дребна | 15 мин. |
Шницел | 15 мин. |
Яйца на очи | 5 мин. |
Яйца бъркани | 5 мин. |